top of page

Färgtrender 2024

Genom att använda aktuella färgtrender kan du visa att ditt varumärke är i linje med samtiden och förändringar i konsumenternas preferenser. Det signalerar att du är medveten om trender och att du följer med i utvecklingen.


Trendspanaren Stefan Nilsson har tillsammans med NCS tagit fram 2024 års trendfärger och har samlat dom i fyra olika trendriktningar.Young Folk


Färgerna blir mer livfulla när vi mer eller mindre är mitt i den digitala världen och vi konsumerar mer digital konst. Det blir mer och mer populärt att sticka ut och hämta inspiration från gamingkulturen. Neonfärger dominerar, särskilt i nyanser av grönt, rosa och gult och kombineras ofta med pastellfärger. Vit blir en nödvändig balans här.


Dessa livfulla färger är särskilt effektiva inom grafisk design. Det är vanligt att färgerna och formerna kontrasterar med varandra.

 


Wood Kick


Färgpaletten är mogen och dämpad. Nyanser av brungrått och olika gröna toner samsas med en mängd olika aprikosnyanser. Naturliga, obehandlade färger som liknar det som finns naturligt ovanför, på och under jorden ger oss den nödvändiga känslan av äkthet.


Dessa trendfärger sammanhänger med rörelsen att återvända till landsbygden och omfamna naturen. Man integrerar naturen i inredningen och låter element som mossa och grenar ta plats inomhus, och det naturliga och vilda prioriteras över det välvårdade.

 


Heart / Stop


Renodlade röda färger spelar en framträdande roll. De väcker känslor knutna till viktiga händelser, attraktion, passion och en stark vilja att agera. Rött har en mångfacetterad symbolik som sträcker sig från makt och kärlek till politik, sport, fara och till och med gift. Det är vanligtvis en färg som undviks inom grafisk design på grund av dess vanliga associationer med varning och felaktigheter. Men nu är det precis detta som du bör använda till din fördel!


Dessa röda nyanser kompletteras effektivt av en djärv kombination av rött och blått, de två färger som är allmänt igenkända och har en fast plats i vårt medvetande.

 


Star Gazer

Star gazer innehåller en förhöjd känsla av lyx. Metallic är återigen på tapeten, och guld används på oväntade ställen, både med hög glans och matta ytor. Här handlar det om subtila gulddetaljer. En annan framträdande färg är turkos, som på ett spännande sätt håller på att ersätta den tidigare dominerande rosa trenden. Även den kungliga och eleganta mörklila färgen har börjat synas mer och mer.


Färgpaletten utstrålar en aura av elegans och exklusivitet. Kombinationen av de djupare, mörkare tonerna och nyanserna av lila och violett, ihop med guld, omger oss med en känsla av överflöd på alla sätt.


Comments


bottom of page